Každý začínající turista by měl vědět, jak to tu chodí. Není to žádná věda, jen prostě nedávej každému burgeru 100 %. Pokud se rozhodneš taky hodnotit, dej tomu čas, sněz pár burgerů nanečisto a pak se do toho dej.
No přece každý gurmán. Hodnocení je možné po registraci a registrace je přístupná pro každého. Ohodnocené burgery se zveřejňují sice ihned, ale hodnocení nováčků zpětně kontrolujeme, abychom eliminovali například skrytou reklamu nebo neobjektivní hodnocení.
Burger hodnotíme hned ze 6 pohledů. Začínáme masem, houskou a náplní, přes hranolky a salát, až po celkový dojem z místa. Aby bylo hodnocení objektivní, zobrazuje se pod každou položkou informace, čemu daný počet hvězdiček odpovídá. Ano hvězdiček, což dává tušit, že hodnocení probíhá nastavením počtu hvězdiček ke každé položce. Nejvíce je 5 a nejméně 0,5. Pokud jsi měl třeba jen burger a nebyly hranolky, tak hranolky prostě přeskoč a nevyplňuj, tj. budou mít 0 hvězdiček.
Pro někoho to může znít zvláštně, pro jiné samozřejmě, ale existují i vegetariánské burgery, tedy s náhražkou masa nebo úplně bez masa. Proto si při hodnocení můžeš přepnou na vegetariánskou verzi formuláře.
Přiložit fotku je velmi důležité, zkušený turista dokáže odhadnout výsledné hodnocení burgeru už před návštěvou podniku a to pouze pohledem na fotku. Taky nikde nenajdeš hodnocení vzhledu, od toho je právě ta fotka.
Recenze může říci někdy více než hodnocení, tak zkus napsat i pár řádků, ale povinné to není. Nakonec můžeš doporučit podnik i ostatním turistům. Pokud váháš, prostě si řekni: „Šel bych sem na ten burger znovu?”
Jakmile hodnocení odešleš zobrazí se ti celkové skóre. Celkové hodnocení se počítá jako průměr ze 3 skupin. První skupinou je maso, druhou je houska a náplň a třetí jsou hranolky, salát a dojem z místa. V každé skupině se z položek taky vytvoří průměrné hodnocení. Jak je vidět, maso má opravdu velkou váhu.